Otto og Sukkerkanalen

Stormen blev jo heldigvis ikke så voldsom, som man kunne have frygtet og der er tilsyneladende ikke væltet træer af betydning herude.

Til gengæld har kanalen udløb fået en hård behandling. Den var jo ellers gravet så pænt ud, som man kan se da broen blev sat på plads, men så kom stormen og der blev lukket for kanalen oppe ved stigbordet. Så sander det hele til, og så finder vandet et nyt udløb, som man kan se på billederne. Det bliver spændende, hvordan det udvikler sig.

 

Udløbet lørdag

 

Udløbet søndag

Så kom Broen

Den nye bro over Sukkerkanalen er nu kommet på plads under stor bevågenhed fra entreprenører, presse, kommune og sommerhusgæster. Nu mangler der kun at blive lagt brædder på broen, så man også kan gå over kanalen. Dette vil vist ske i løbet af en til to uger.

Se også tvkalundborg her 

 

 

 

 

 

Kan den mon bære ??

Solnedgang over Jammerland Bugt. Konkurrence

Vejret ved Bjerge Sydstrand er jo, som så mange steder i landet, meget varierende, men især vores solnedgange kan være helt fantastiske.

Jo oftere man kommer herud, jo flere oplevelser får man, så send jeres bedste solnedgang til sekretæren  (pen@kronmark.dk), så er jeg sikker på at bestyrelsen giver en lille præmie ved næste generalforsamling til årets bedste solnedgang.

Her er lidt til inspiration:

 

 

 

 

 

 

Slå Jer på “flasken”

Det er vist det man i fagsproget kalder click-bate, men alle, der kommer herude, har jo krydset Halleby Å, men hvor mange har set, hvor åen løber ud i Jammerland Bugt ?

Så til dem, der gerne vil have naturoplevelser og lidt motion, er her en lille guide til hvordan man kommer derud:

Man kører mod syd, helt til enden af Osvejen, hvor man støder på “folden”, som er et indhegnet fuglereservat med græssende køer. Her er der en lille smal sti til højre, som fører ned til stranden. For enden af folden drejer man til venstre mod syd langs stranden indtil man til sidst kommer til åens udløb.

Afstanden herfra er ca. 2.5 km og man gå derud eller cykle, selv om det sidste stykke langs stranden er noget ujævn. Man kan selvfølgelig også være lidt doven og parkere for enden af Osvejen.

Til inspiration er der her et par billeder: God Fornøjelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Møde om vindmøllerne i Jammerland Bugt

Foreningen “Beskyt Jammerland Bugt” indkalder til møde om Vindmøllerne i  Jammerland Bugt
 
 Onsdag den 21. september 2022 kl. 19 – 21.
Mødet afholdes i Svallerup Forsamlingshus
I mødet deltager Jacob Jensen, medlem af Folketinget (V) og Kaare Dybvad, Udlændinge- og integrationsminister (S) samt borgmester Martin Damm, som deltager på vegne af Kalundborg kommune.
Læs nærmere på foreningens hjemmeside Jammerlandbugt.dk

Touren på Osvejen

                                         Blot til dem, som måske ikke så Touren komme forbi Bjerge Sydstrand

                                          Magnus Cort på vej ned ad Urhøjvej

                                          Feltet på vej ned ad Urhøjvej

 

 

                                          Med JonasVingegaard i centrum

                                          Lidt trængsel ved Fillipdalsvej

 

                                          Og til sidst lidt live fra Osvejen da feltet passerede her

 

 

Tour de France opdatering

Opdatering Tour de France

På lørdag den 2. juli 2022 fra kl. ca. 11.00 til 17.00 vil alle tilkørselsveje til Osvejen være  spærret og det vil kun være muligt at krydse vejen på cykel eller til fods. Se f.eks Kalundborg Kommunes hjemmeside her , eller gå direkte ind på trafikkortet , hvor man kan se, hvor vejafspærringerne er .

 

Tips til en god placering

Hvis man ikke vil nøjes med at få et lynglimt af rytterne, når de passerer på Osvejen, kan det anbefales, at man enten  vælger det skarpe sving nord for Osvejen, hvor rytterne styrter ned ad Urhøjvej og skal dreje skarpt til højre ind på Osvejen, svinget i sydenden af Osvejen, hvor den går over i Brovejen eller svinget, hvor Brovejen går over i Reersøvej.

Hvis man har en cykel og vil op til svinget ved Urhøjvej, kan man køre over den lille bro (stemmeværket ) ved østenden af Kanalvej, følge stien og holde til højre ad Risengen og  Østvej og derefter følge Åmarksvej hele vejen ud til Osvejen – så er man der næsten.

Vil man ud til Reersøvej drejer man til højre inden den lille bro og kører ad stien over Halleby å til man ser den første vej til venstre ind i sommerhusområdet. Den følger man helt op til Dr. Magrethes Vej, drejer til højre, og så er man der næsten.

 

Her er der arrangeret stor cykelfest med storskærme og muligheder for fortæring.

God fornøjelse