Fiskeyngel og fiskeri i Kanalen

I forrige weekend blev der udsat flere hundrede små havørreder i Kanalen  ved parkeringspladsen. Mie og Gert fra Østre Egevej har taget et par videoer, så  I kan se her, hvordan det foregår. Og sådan ser en lille havørred ud.

 

Udsætningen af ørredyngel  er et led i det landsdækkende fiskeplejeprogram, hvor Gørlev Sportsfiskerforening og Hallebyåens Sammenslutning  står for udsætning af ca. 15.000 stk. yngel  i Halleby Å i 2019. De små fisk er op til 13 cm store, og ideen er selvfølgelig, at de små havørreder senere svømmer ud i havet, hvor de vokser sig store og bagefter vender tilbage til åen, hvor de gyder, og danner grundlag for en fast fiskebestand til glæde for naturen og lystfiskerne.

Man kan frit fiske i Kanalen og i havet, hvis man har lystfiskertegn

Det koster kr. 185,00 årligt for voksne, men fiskeri  er gratis for børn und 18 år og for folk over 65 år. Hvis man vil fiske i selve Halleby Å, skal man være medlem at en sportsfiskeriforening,  f.eks. Gørlev Sportsfiskerforening.

Der er således rige muligheder for forældre, børn og børnebørn for at få en rigtig naturoplevelse i vores område næsten hele året.

Allerede i weekenden 11. og 12. maj er der hornfiskefestival i Kalundborg www.hornfiskefestival.dk  og i efterårsferien arrangerer Gørlev Sportsfiskerforening en masse aktiviteter med fiskemuligheder for alle i Tissø og ved kysten.  Herom senere.